Кипър въвежда нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19

Министерството на здравеопазването на Република Кипър прие решение за въвеждане на нови мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19. Ограниченията са в сила от 26 април и ще бъдат валидни до 09 май.

Забранява се придвижването на граждани в периода от 21:00 ч. до 5:00 ч., като изключения се допускат единствено за придвижващите се до работните си места със съответното удостоверение от работодателя им или с цел посещение на лекар. В интервала между 5:00 ч. и 21:00 ч. гражданите могат да напускат домовете си само веднъж на ден след изпращането на текстово съобщение (SMS). За напускане на дома с цел ваксинация не се изисква изпращането на текстово съобщение.

YouTube

Забраняват се събиранията на граждани по домовете, като единствено на Великден, 2 май, в частни домове могат да се събират членовете на не повече от две семейства, при условие че броят на намиращите се едновременно в един дом не надвишава 10 души, включително деца.

Църковните служби ще се извършват без присъствието на вярващи, включително през дните на Страстната седмица.

В нощта на 1 срещу 2 май комендантският час ще продължи до 1:00 часа, а на нощната великденска служба могат да присъстват не повече от 50 души, като вярващите следва да се намират в двора на църквите при спазване на физическа дистанция. Посещаването на храмове за лична молитва е разрешено, като не повече от 10 души могат да се намират в сградата. Затварят се всички магазини, с изключение на обектите за хранителни стоки, а също и ресторантите и другите заведения за обществено хранене, театрите и кината, фитнес залите. Тренировките на открито са разрешени за не повече от двама души.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе