Санкционираха петима абитуриенти в Разградско за безотговорно поведение, продължават проверките в областта

Петима абитуриенти са санкционирани за безотговорно си поведение на пътя, информират от ОДМВР-Разград.

Около 12.15 часа на 28 април на кръговото кръстовище между улиците „Кирил и Методий” и „България” в Разград е засечен лек автомобил „Опел Мерива”, върху чиито задни врати при свалени прозорци са седнали две момичета. Водачът е установен – при направената проверка се оказва, че автомобила шофира 19-годишно момиче, взело шофьорска книжка през януари 2021 г.

YouTube

Около 13.25 часа на 28 април на същото място е извършено същото нарушение по ЗДвП от водач на лек автомобил „Ауди А4”. След като собственикът е издирен се оказва, че колата шофира неговият 19-годишен син – абитуриент, станал шофьор през януари 2021 г. На пътниците и водачите са съставени актове по чл.132, ал.1 от ЗДвП.

Проверките ще продължат, като ще бъдат използвани и необозначени служебни автомобили, и снимков материал.

„Уважаеми абитуриенти, продължавайте да показвате радостта и вълнението си от предстоящото завършване, но РАЗУМНО! Без да застрашавате своя собствен и този на другите живот. Наблюдават се автомобили, през чиито странични прозорци висят млади и красиви момичета и момчета, буквално без да се държат никъде, хванали смартфони и заети със селфита!“, апелират от полицията.

Вчера установените нарушители бяха пет. Дано утре да са по-малко или въобще да няма! Работата на полицията не е „да ви стъжни” бала, а да ви опази живи и здрави, защото животът ви тепърва започва!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе