685 нарушения по пътищата в област Разград за изминалата седмица, започна нова акция на „Пътна полиция“

685 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 3до 9 май 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 276 фиша и 60 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неправилно поведение на пътя е санкциониран и един велосипедист.

Установени са осем водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на девет моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в пет от тях – употребата на алкохол и в един – употреба на наркотични вещества.

YouTube

През изтеклата седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия с четирима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 10 май започнаха засилени проверки на товарни автомобили и автобуси. В рамките на операцията по линия на ROADPOL до 16 май ще се следи за спазване времето на почивка от водачите, спазване на скоростните режими, претоварване и превоз на необезопасени товари, както и за употреба на алкохол и упойващи вещества.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе