Повишено настроение и мотивирано самочувствие в юперското училище

Това показаха възпитаниците на юперското училище „Свети Климент“ по време на училищното тържество състояло се на 12 май по случай награждаване на отличените от училищния конкурс „Магията на добротата“. Конкурсната форма  беше избрана от педагозите в училището, в подкрепа на превантивно-образователната програма „Ценности и добродетели“, по която работи МКБППМН-Кубрат тази година.

YouTube

Предизвикателството посрещнаха 12 деца, които представиха своите творби в две категории – есе и рисунки. Художниците с ръководител Цвети Йорданова претвориха красотата на природата и излъчиха послание „Да се грижим за нея и да я пазим“. Авторките на есета, представиха силата на приятелството и магията, която поражда тя. Всички деца бяха единодушни, че в училище и у дома трябва да има атмосфера на уважение и доверие  и че агресията и насилието нямат място в училище.

Един от малките художници  рисува по актуалната тема „Ковид“ и каза, че е време да си ходи, защото обърка всичко и хората трябва да се върнат към нормалността. Рисунките на малките художници ще бъдат включени в специален албум, който ще бъде подарен на детското отделение на кубратската болница заедно с други образователно-забавни продукти, които подготвя местната комисия.

Наградите бяха осигурени от директора на училището и местната комисия. За цялостно участие училището стана носител на купата на комисията „Посланици на Добротата“, която връчи секретарят на комисията д-р Надие Карагьозова и пожела добротата да гостува ежедневно в училище и домовете на всички и учениците да не спират да вярват в нейната сила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе