ОДМВР – Разград предприема засилени мерки за предотвратяване на пътни инциденти и престъпления по време на абитуриентските балове

Във връзка с необходимостта от осигуряване на добър обществен ред и безопасност на движението по време на абитуриентските балове в област Разград, служителите от ОДМВР – Разград са извършили съвместни проверки с представители на ПБЗН, РЗИ и други отговорни институции в увеселителните заведения, в които абитуриентите ще празнуват. Проведени са срещи с директорите на училищата, които изпращат зрелостници и чиито възпитаници предприемат организирани празнувания. Завишен е контролът по пренасянето и употребата на обществени места на пиротехнически изделия. Засилено ще бъде полицейското присъствие по главните пътища и в районите на заведенията и местата, където абитуриентите ще се събират. При необходимост автомобилите, превозващи абитуриенти, ще бъдат съпровождани от полицейски автомобили, за да не се допускат задръствания, пътни инциденти и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Празничните поводи не са оправдание за безотговорно отношение и създаване на неудобства за останалите участници в пътното движение. Най-честите нарушения, констатирани по време на абитуриентските балове, са показване през прозорците, сядане върху рамките на вратите и изправяне от седалките на мотоциклетите.

YouTube

За да остане празничното настроение, „Пътна полиция“ съветва:

  1. Осведоми се за новите изменения в Закона за движението по пътищата
  2. Погрижи се за своята безопасност
  3. Бъди емоционален, но се контролирай
  4. Не прекалявай с алкохола по време на бала
  5. Ако ще шофираш, не пий алкохол и не приемай наркотици
  6. Избери родител или близък да ти бъде шофьор на бала и след него
  7. Ако не си правоспособен водач, не демонстрирай шофьорските си „умения“ точно на бала
  8. При нужда позвъни на телефон 112 или отиди в най-близкото районно управление

На територията на ОДМВР-Разград до момента са санкционирани петима абитуриенти за безотговорното си поведение на пътя. Служителите на реда няма да толерират по никакъв начин подобни прояви, застрашаващи живота и здравето на младите хора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе