Връчиха наградите на част от победителите в лекоатлетическия крос, с който Разград отбеляза Деня на предизвикателството

Заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева връчи наградите на част от победителите в лекоатлетическия крос, с който Разград отбеляза Деня на предизвикателството. Интересът към събитието бе голям, включиха се 160- участници, които пробягаха разстояния между 300 и 700 метра по алеите на Градския парк следобед. Събитието се организира от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички“ и Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“. Спортни дейности за Деня на предизвикателството се провеждат в Разград от повече от 20 години, събитията са част от спортния календар на общината. Проявата е и част от програмата на Международната асоциация Спорт за всички TAFISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. Целта на инициативата е да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт, като участниците в събитията в този ден се ангажират за 15 минути с различни спортни занимания.

YouTube

Най-добрите трима във всяка от седемте възрастови групи получиха медали и фланелки с логото на Деня на предизвикателството, а класираните до шесто място – само фланелки. За всички призьори имаше и лакомство от „Млин-97” – по пакетче солети, бисквити или пелети.

Заместник-кметът Руска Вътева поздрави участниците в лекоатлетическия крос, пожела им да продължат да се занимават със спорт, за да са здрави.

Тя изтегли голямата награда от томболата, в която участваха всички включили се в кроса. В томболата имаше 15 награди, като най-голямата – велосипед – се падна на първокласника Милен Гичев от ОУ”Васил Левски”-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе