Над 112 хил. лева бяха откраднати от 33-годишен мъж за лечение на дете, оказало се, че жена му ги залагала онлайн

На 12 октомври 2020 година в полицейското управление в Шумен е приет сигнал от 33-годишен местен жител за кражба парична сума в размер на 90 000 лева от частен дом на ул. “ Седма“ в града. На място бил извършен оглед. Това информират от ОДМВР-Шумен.

В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК криминалисти от полицейското управление предприели множество действия за установяване на извършителя. Не са установени данни за насилствено проникване на имота. Иззети са дактилоскопни следи , които не дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от семейството. Проведени са множество разпити, между които и на лица, посочени 33-годишния потърпевш мъж от Шумен, за които предполагал, че са евентуални извършители на кражбата. Действията по разследването са проведени под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен. На 27 януари в районното управление в града е получено съобщение, че от дома на 33-годишния мъж отново липсва парична сума в размер на 22 300 лева. По негови данни парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор са назначени са множество експертизи.

YouTube

Пред разследващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лечение на дете. Извършени са процесуално-следствени действия. Работата продължила по няколко версии за кражбите. За разплитане на случая помогнала регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка. Изискани са документи от различни банкови институции, видно от които станало ясно, че тя е залагала големи парични суми. Установено било, че в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на месец март тя признала, че извършила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лева и на 22 300 лева. Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе