Над 10 хиляди лични карти в област Разград изтичат тази година

Общо 10 235 лични карти изтичат до края на настоящата година в област Разград. Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 11.07.2021 г. и предотвратяване на напрежение при административното обслужване на граждани, е необходимо хората да се активизират за подмяна на личните си документи.

Напомняме, че заявления за издаване на БЛД може да се подават и преди изтичане срока на валидност на притежаваните документи. За улеснение, гражданите могат да подават заявления за лична карта и/или паспорт във всяко районно управление, звено „Български документи за самоличност“ (БДС), на територията на областната дирекция на вътрешните работи по постоянен адрес. В рамките на работното време на съответните звена, гражданите могат да направят избор на по-удобно или предпочитано от тях звено БДС на територията на областта по постоянния им адрес. Съответно, готовите документи се получават в същото звено, където е подадено заявлението.

YouTube

Създадена е възможност при постъпили искания от институции, ведомства, кметства и други да се осъществява организиран прием на заявления за издаване на БЛД – по предварителна заявка и при стриктно спазване на всички разпоредени здравни противоепидемични мерки

6-месечното удължаване на срока на валидност на личните карти и паспорти важи само за документите, които са изтекли до 31 януари 2021 г. Документи изтекли или изтичащи след тази дата нямат 6-месечен гратисен период за подмяна.

/Лични карти и паспорти, които са изтекли до 31 януари 2021 г. трябва да бъдат подменени най-късно до края на месец юли 2021 г., а тези, които изтичат след 1 февруари 2021 г. в срок до 1 месец, след изтичането им трябва да бъдат подменени/. 

Граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https://e-uslugi.mvr.bg, където могат да се информират подробно за условията за подаване на заявление за издаване на български документи за самоличност по електронен път

Крайният срок за подаване на заявление за подновяване на лична карта е 30 дни след датата на изтичане на валидността на личната карта. При неспазване на срока се налага глоба в размер от 20 до 150 лева.

Работното време на сектор  БДС при ОДМВР-Разград:

Сектор „ БЪЛГАРСКИ

ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ “

Прием на заявления с експресна и бърза услугаПрием на заявления с обикновена услугаРаботно време

       

БДС при ОДМВР-Разград

 

адрес: гр.Разград, 7200

ул.“Кирил и Методий“ № 8

ЛИЧНА КАРТА

ПАСПОРТ

СУМПС се приемат само в сектор „Пътна полиция“

ЛИЧНА КАРТА

ПАСПОРТ

СУМПС се приемат само в сектор „Пътна полиция“

от понеделник до петък

 

от 8.30 ч. до 17.30 ч.

БДС при РУ-Исперих

 

адрес: гр.Исперих, 7400

ул.“Камчия“ № 2

 

не

 

ЛИЧНА КАРТА

ПАСПОРТ

СУМПС

от понеделник до петък

 

от 8.30 ч. до 17.30 ч.

БДС при РУ-Кубрат

 

адрес: гр.Кубрат, 7300

ул.“Цар Иван Асен“ № 6

 

не

ЛИЧНА КАРТА

ПАСПОРТ

СУМПС

 

от понеделник до петък

 

от 8.30 ч. до 17.30 ч.

БДС при РУ-Лозница

 

адрес: гр.Лозница, 7290

ул.“Васил Левски“ № 6

 

не

ЛИЧНА КАРТА

ПАСПОРТ

СУМПС

 

от 8.30 ч. до 12.00 ч.

     от 13.00ч. до 17.30ч.

 

Електронният  адрес за въпроси, свързани с българските лични документи е : [email protected]

Телефон за информация: 084/ 622331/ 352

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе