Връчиха Голямата награда на Община Разград от журналистическия конкурс „Григор Попов“

Заместник-кметът Добрин Добрев, който е и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград, връчи Голямата награда на Община Разград от Националния журналистически конкурс „Григор Попов“, който се организира от Община Разград и ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград. Заедно със заместник-кмета Руска Вътева той бе гост на официалната церемония за връчване на наградите.

YouTube

В приветствието си към младите хора, които проявяват интерес към журналистиката, заместник-кметът Добрин Добрев им пожела да са упорити и любознателни, да търсят истината. Отправи и апел да спазват писаните и неписаните правила в журналистиката – за безпристрастно отразяване, за проверка от 3 независими  източника, за запознаване с всички гледни точки преди публикация. Г-н Добрев даде и съвет на учениците, като използва една от популярните български поговорки – „когато търсите истината и не ви пуснат през вратата, влезте през прозореца“. Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави и учителите на младите журналисти за добрите напътствия, които дават на учениците, проявяващи интерес към тази, макар и компрометирана през последните години, интересна и много важна професия.

Заместник-кметът Добрин Добрев връчи Голямата награда на Община Разград за индивидуално участие на десетокласничката от ЦПЛР ЦУТНТ-Разград Андрея Ангелова. Голямата награда на Община Разград за колективно участие бе присъдена на учениците от Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“-Гоце Делчев с ръководител Елена Търтова. Представители на клуба от Гоце Делчев не успяха да пристигнат за церемонията, затова плакетът, грамотата, ваучерът за книжарница „Хеликон“ и издание на „Историческа енциклопедия Разград“ ще им бъдат изпратени с куриер.

Заместник-кметът Руска Вътева връчи двете втори награди за вестник на хартиен носител във възрастова група 5-12 клас – вестник „Автоманияк“ на ПГ по транспорт „Гоце Делчев“-Пловдив и вестник „Искрици“ на СУ“Христо Ботев“-Цар Калоян.

Специални награди бяха връчени от Регионално управление на образованието-Разград, от Фондация „Монтесори“-Разград, от къща музей „Станка и Никола Икономови“, от РБ“Проф. Боян Пенев“, от ЦПЛР ЦУТНТ. Членове на двете оценяващи комисии – за публицистика – Галина Матева, Галина Маринова и Димитър Петров и за радиожурналистика – Валентина Колева, Марина Бенова и Дамян Христов – връчиха наградите в отделните възрастови групи и категории съобразно журналистическите жанрове.

Призьорите бяха приветствани от представител на рода на Григор Попов, в чиято родна къща се проведе награждаването – Мартин е внук на правнучката на Станка и Никола Икономови Теменуга Иванова.

В деветото издание на Националния журналистически ученически конкурс „Григор Попов“ участваха 166 млади автори и 61 колектива от 57 образователни институции от 35 населени места в 20 административни области.

Протоколите с имената на всички наградени са публикувани на страницата на Община Разград и ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-гр.Разград, както и на сайта на Националния дворец на децата.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе