Кампанията „Работа в БГ туризма” привлече над 8 300 търсещи работа само за 3 дни

Продължава кампанията за подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”, като за изминалите три дни над 8 300 търсещи работа в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството посетиха откритите шатри на Агенцията по заетостта в 106 населени места в страната. Те разговаряха лично с над 600 работодатели от бранша или се информираха от служителите на бюрата по труда за възможностите и изискванията за започване на работа в сектора.

Предлаганите работни места са основно за камериерки, готвачи, сервитьори, рецепционисти, администратори, бармани, аниматори, салонни управители, спасители, пикола, масажисти, хигиенисти и др. Агенцията по заетостта обръща внимание, че набирането на заявки от работодателите продължава, като по всяка от тях ще се извършва подбор и насочване на подходящи кандидати до удовлетворяване на потребностите на представителите от бранша. Всички желаещи да работят в тази сфера могат да се информират за актуалните свободни работни места от сайта на институцията в рубриката „е-Трудова борса” и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.

YouTube

До 11 юни ще се провеждат срещите на открито в рамките на кампанията „Работа в БГ туризма”, а графикът е публикуван на официалната страница на Агенцията по заетостта. Повече информация във връзка с кампанията и възможностите за участие в нея вижте тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе