Националният фестивал на театъра в движение и уличен театър се открива днес, заради дъжда ще е в ОКЦ

Четвъртото издание на Националният фестивал на театъра в движение и уличен театър се открива днес в Разград. Заради дъждовното време събитията ще се проведат във фоайето на Общинския културен център(Новият театър).

Фестивалът се организира от Община Разград и Театрално-танцова формация „Пулс“ с ръководител Катя Лапатова, продължава два дни – 18 и 19 юни. В него участват 10 театрални и танцови формации от цялата страна.

С пъстри детски танци бе открит четвъртият Национален фестивал на театъра в движение и уличен театър

Официалното откриване е от 18,30 ч. днес, като от програмата, заради метеорологичните условия, отпада дефилето, което трябваше да го предшества.

Още преди откриването стартира майсторски клас на тема „Брейкинг и културата, наречена хип-хоп“. Той ще се води от Димитър Горанов-FLING. Обучението започва в 13,30 ч. във фоайето на Общинския културен център, има предварително записани, но желаещите може да се регистрират и един час преди събитието. В края на майсторския клас участниците ще получат сертификат, подписан от FLING.

В следобедните часове на двата фестивални дни зрителите ще имат възможност да видят различни демонстрации от участниците. Домакините от ТТФ“Пулс“ ще представят новия си спектакъл „За хората, земята и хляба“, чийто хореограф е менторът от майсторския клас на предишното издание на фестивала Петя Попова. Пантомима ще представят студентите от класа на проф. д-р Анелия Янева.

Закриването на фестивала е от 18,00 ч. утре, 19 юни. Тогава жури в състав: Ива Христова, Емма Попова и Катя Лапатова – ще връчи отличия на най-добрите формации. Публиката също ще има възможност да определи един от призьорите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе