Разград е домакин на 11-ия Национален фестивал „Като звездите“, президентът ще приветства участниците

Снимка: Данче Бозаджиева

На 25 юни, петък, Разград е домакин на 11-тото издание на Националния пътуващ детски фестивал „Като звездите“ за деца в неравностойно положение. Фестивалът се провежда всяка година в различни населени места от страната. Организира го Сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти-Вега” гр. Варна с председател Ирена Анастасова. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Очаква се държавният глава лично да открие събитието и да приветства участниците.

Във фестивала с музикални изпълнения ще участват 250 деца от цялата страна, от различни социални и образователни институции от: София, Велико Търново, Благоевград, Търговище, Шумен, Силистра, Павликени, Брезово, Ботевград и други. Разград ще бъде представен от потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ и Комплекс от центрове за деца без увреждания, както и от изпълнители от класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД-Разград и момичетата от Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД-Разград.

YouTube

Фестивалът няма конкурсен характер. Сред целите му е повишаване степента на социална адаптивност на децата в неравностойно положение, както и преодоляване чувството на изолираност от обществото и привличане на общественото внимание към заложбите и таланта на децата, лишени от родителска грижа.

Откриването на фестивала е насрочено за 12,00 ч. на 25 юни, на площад „Независимост“ пред Общинския културен център, там ще са и концертните изяви на участниците.

Фестивалът е еднодневен, след представянето си участниците получават грамоти и сувенири, които са осигурени с финансовата подкрепа на фирми от Разград: „АДМ-Разград“(бивше Амилум), „Антибиотик-Разград“АД, „Агрохимконсулт“ООД, „Биовет“АД, „Пилко“ЕООД, „Млин-97“АД и „Терамаркет“.

Разград ще бъде представен и от деца от МШ“Илия Бърнев“, в класа по поп пеене и народно пеене на Детелина Тодорова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе