Стартира 38-то издание на турнира по стрелба с лък за Купа „Разград”

Заместник-кметът на Община Разград и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев откри 38-то издание на турнира по стрелба с лък за Купа „Разград” за деца 11-14 години. Състезанието се организира от Община Разград и СК”Антибиотик”, то започна с Химна на Република България и издигане на националния флаг.

YouTube

В приветствието си към участниците г-н Добрев припомни, че комплексът по стрелба с лък е първата спортна концесия на Община Разград и благодарение на доброто партньорство и усърдната работа на СК”Антибиотик” се е превърнал в една от най-добрите бази за спортни състезания и тренировъчен процес за този спорт. „Община Разград е помагала и винаги ще помага за развитието на спорта. Радостно е, че толкова деца спортуват, пожелавам ви много точни мишени и най-добрият да победи” – завърши заместник-кметът Добрин Добрев.

Председателят на СК”Антибиотик” Красимир Дяков също отчете доброто сътрудничество между Община Разград и клуба, в резултат на което спортистите имат перфектните условия за състезание.

Базата днес е домакин на 38-тото издание на Купа „Разград”, в което участват 35 деца от 6 клуба, а утре тук ще се проведе Държавното първенство за същата възраст 11-14 години, в него ще участват 55 деца от 10 отбора.

Освен медали най-добрите във всяка възрастова група получават и предметни награди – оптика за лъкове.

Сред официалните лица на откриването на турнира бе и новоизбраният председател на Българската федерация по стрелба с лък Атанас Темелков, който е родом от Разград. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе