КАТ да лови нарушителите с мобилни камери предлагат от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“

КАТ да заложи на камери, поставени в движещи се леки автомобили или мотори, за да осъществява по-сериозен контрол над шофиращите с превишена скорост. Това препоръча на днешното онлайн заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата Росен Рапчев, главен експерт в  Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Заседанието бе водено от заместник-областният управител на Разград Найден Късов.

Според Рапчев водачите се изплъзвали от стационарните камери, защото си подавали светлинни сигнали или залагали на мобилни приложения, които предупреждават за полиция по пътя.ю

YouTube

На заседанието директорът на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Разград главен комисар  Теодор Тодоров изнесе статистически данни за пътните произшествия, станали в областта през първото тримесечие на годината. Според него през периода са настъпили 21 тежки ПТП с пострадали. За щастие няма загинали, но са ранени 28 човека.

Директорът на Областно пътно управление инж. Людмил Янев обяви пред комисията, че 245, 6 км от републиканската пътна мрежа в региона или 48 на 100, са в лошо състояние. Общата им дължина е 505, 4 км, от които в средно състояние са 180, 10 км, а в добро – само 78, 80 км. Янев съобщи, че до края на работната седмица ще приключат ремонтите по пътя Разград – Шумен и той ще е готов за активния туристически сезон. В кърпежите са вложени близо 1 милион лв.

Превантивни ремонти се извършват на четири места в областта. Единият е по пътя Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, по участък с дължина 9,299 км. Вторият е по шосето Черешово – Юпер – Божурово – Бисерци, а участъкът е с обща дължина 12, 580 км. Третият отново е по пътя Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, а участъкът е дълъг 14, 714 км.

 Четвъртият обект е по шосето Побит камък – Завет, а участъкът е дълъг 28, 761 км. 

  Областна администрация се включи в отбелязването на Международния за безопасност на движението с билборд, поставен на държавна сграда в центъра на Разград, обяви Найден Късов. Билбордът отправя послания за безопасно шофиране и толерантно отношение към пешеходците.      

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе