45 малки художници нарисуваха Панаира на киселото мляко

45 малки художници участваха в детския пленер по рисуване „Панаир на киселото мляко”, който е част от програмата на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. 

Пленерът се организира от Община Разград и ЦПЛР Център за работа с деца, домакинства Художествена галерия „Проф. Илия Петров”, а в организацията съдействаха служителите от ОП”Паркстрой” и ОП”Ученическо столово хранене и почивно дело”.

Малките художници твориха 40 минути на сенчестите места в градинката пред галерията. Най-малката участничка бе на 3 години, а най-големите – на 14, повечето са от Разград, но имаше и участници от други градове, включително от София.

Пленерът нямаше конкурсен характер и всички получиха награди – пъстри несесери и грамоти за участие, за тях останаха и пастелите, с които рисуваха, осигурена им бе и по бутилка минерална вода.

Произведенията им обаче ще бъдат видени освен от публиката на пленера и от участниците и гостите на следващото издание на панаира. Догодина от творбите на малките художници ще бъде открита изложба.

Рисунките им бяха съобразени с темата на пленера, децата нарисуваха Кралицата на Панаира, щандовете с мляко и сувенири, фолклорните състави от вечерните концерти, в творбите им могат да се видят и крави, и жирафи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе