Един училищен автобус получава община Разград за новата учебна година

Тридесет и пет общини от 18 области ще получат нови училищни автобуси. Целта е да се осигури всекидневен безопасен транспорт на пътуващи деца и ученици.  

Министерството на образованието и науката (МОН) предоставя 37 автобуса. Шест от тях отиват в област Враца. По четири превозни средства са предвидени за Благоевград и Видин. За областите Бургас и Варна има по три автобуса, а за Кърджали, Плевен, Русе и Смолян – по два. По един ще получат общини в областите София, Шумен, Стара Загора, Силистра, Разград, Пловдив, Перник, Пазарджик и Ловеч.

YouTube

Автобуси се предоставят приоритетно за средищни детски градини и училища, в които се обучават деца и от други населени места. При разпределението се отчита още броят на учениците, които нямат превоз до образователните институции. Предимство имат също училища в труднодостъпни населени места. Доставките са съобразени и с потребностите, заявени от общините, училищата и детските градини.

Училищните автобуси се доставят въз основа на рамков договор от 2020 г. По този начин МОН подпомага общините в задължението им да осигуряват превоз за децата и учениците.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе