Лудогорец и легендарният нападател Кешеру се разделиха

Легендарният нападател Клаудиу Кешерю и ПФК „Лудогорец“ постигнаха договорка за разтрогване на договора. Таранът, който е №1 по отбелязани голове в елитната история на Клуба, ще продължи кариерата си в друг отбор, тъй като не е част от състава, който ще бъде картотекиран за груповата фаза на турнира Лига Европа. 

Кешерю оставя трайна следа с представянето си в Лудогорец. Той е шест пъти шампион на България, участвал е един път в груповата фаза на Шампионска лига с Лудогорец, както и 4 пъти в груповата фаза на Лига Европа. Нападателят е сред играчите с най-висок принос за успехите на Лудогорец като името му се нарежда сред легендите Марселиньо, Козмин Моци, Светослав Дяков и Владо Стоянов.

YouTube

Клаудиу Кешерю дойде в Лудогорец през лятото на 2015 г. За пет години румънският нападател изигра 242 мача с екипа на Лудогорец, като отбеляза 139 гола във всички турнири. Многократно е отличаван като най-добър чужденец и най-добър нападател в редица класации. През септември 2019 г. бе определен за играч №1 на I кръг в Лига Европа след хеттрика си във вратата на ЦСКА Москва за разгромната победа с 5:1. 

Цялото ръководство, треньорският щаб, играчите и служителите на Лудогорец изказват своята благодарност на голмайстора и му желаят много успехи в кариерата му като футболист.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе