Кметът на Кубрат преряза лентичката на нов цветарски магазин

37-годишната Сибел Махмудова от град Кубрат, но родом от с. Бисерци, откри цветарски магазин в лудогорския град. Компактният и свеж обект е разположен в непосредствена близост до училище „Христо Смирненски“ в централната част на град Кубрат.

Лентичката на обекта прерязаха лично общинският кмет Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, местният бизнесмен Али Кьосев, както и гордата собственичка на магазина. Сред присъстващите на събитието бяха също близките на Сибел, нейни колеги, приятели, граждани и разбира се верни клиенти.

YouTube

Кметът Неби изрази задоволство от откриването на подобен обект в града, като сподели също, че г-жа Махмудова заслужава подобно внимание, тъй като е редовен спонсор на Общината с даренията си на многото цветя, които вече красят алеите около сградата на Общината.

Цветарката разказва пред приятели, че е сбъднала мечтата си да има собствен магазин за цветя, които сама произвежда, отглежда и разпространява. В колекцията й попадат над 100 вида красиви растения, които могат да задоволят всеки каприз.

С хобито си се занимава от шест години, а по-професионално – от три. Заради ковид пандемията обаче първите стъпки в продажбите на първите градински и сезонни цветя прави онлайн. Отглежда ги в специална оранжерия в с. Севар, където е омъжена, а незаменим неин помощник и опора в живота е нейният съпруг – Али.

В новия магазин, който иначе официално ще отвори врати в началото на месец септември с гъвкаво работно време, ще се предлагат всякакви цветарски услуги, включително и доставки на адрес. Ще се правят и отстъпки по различни поводи, а клиентите ще могат да получават и подробна информация за новите си цветни придобивки.

Цветарката успешно е започнала да отглежда и планински еделвайс, който обмисля да култивира и разпространи в търговската мрежа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе