Над 500 нарушители на пътя за седмица в Разградско

511 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 23 до 29 август 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 156 фиша и 25 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори, а един от тях – за управление на МПС без заплатена винетна такса.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол.

YouTube

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които четирима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 5 август до отпадане на необходимостта на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в контролната дейност на пътните полицаи са спазването на скоростните режими, особено по републиканската пътна мрежа, употребата на алкохол или упойващи вещества, правоспособност на водачите и други нарушения по ЗДвП.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе