Задържаха двама мъже и една жена за разпространение на наркотични вещества в Разград

Снимка: ОДМВР - Разград

Оперативните действия са осъществени на 12 септември. Към 11.30 часа в землището на село Гецово криминалистите открили тайник с 51,5 грама амфетамин и 14 грама канабис. На място били задържани двама мъже – на 29 и 28 години – вторият с висящо дело за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК. Последвали претърсвания на три адреса в Разград и Гецово, както и на лек автомобил, собственост на единия от задържаните, откъдето разследващите иззели компютърни конфигурации, електронна везна, 2 500 лв. и други вещи, съотносими към престъпната дейност.

Снимка: ОДМВР – Разград

В хода на процесуално-следствените действия, проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Разград, е установена и 22-годишна жена от Разград, съпричастна към извършеното престъпление. Тя е с криминалистически регистрации и осъждана за шофиране под въздействието на наркотични вещества.

Домашен арест за 28-годишен разградчанин, обвинен за притежание на наркотици

Предстои на тримата задържани да бъдат повдигнати обвинения, а срокът им за задържане да бъде удължен до 72 часа. Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе