„Приказки за първолака” получават в първия учебен ден 437 деца

Подарък със специално послание от Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев ще получат всичките 437 първокласници, които утре ще прекрачат за пръв път училищния праг в учебните заведения в Община Разград. Книжката „Приказки за първолака” ще ги чака на чина в първата им класна стая. Изданието включва приказки, включени в учебното съдържание: „Дядо и ряпа”, „Тримата братя и златната ябълка”, „Сливи за смет”, „Хитър Петър и гостилничарят” и „Червената шапчица”.

Тазгодишните първокласници са с 43 повече от миналогодишните. Общият брой на учениците в общината е 5843, преди година са били 5809. 4451 учат в общински училища, а 1392 – в държавни. В професионалните и профилирани гимназия, които са 8 на брой, учат 2667 ученика, възпитаниците на петте основни училища в Разград, СУ”Христо Ботев” и Спортното училище са общо 2665, а на шестте училища в по-малките населени места са 511. В 20-те детски градини на територията на община Разград се обучават 1495 деца.

YouTube

Всички детски градини и училища на територията на община Разград са готови за стартиране на учебната 2021/2022 година. Взети са необходимите мерки за ограничаване рисковете от разпространение на  COVID -19, като са осигурени дезинфектанти, топла вода, изготвени са графици за приемане на децата в детските градини, създадени са вътрешни правила за намаляването на рисковете от инфекция. Осигурени са с медицински специалисти.

Всички са осигурени с отопление за есенно-зимния сезон.

Преди започването на новата учебна година ремонтите във всички образователни институции в община Разград са приключили, с изключение на дейностите в ПГ по икономика „Робер Шуман“ и в Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“.

Децата от ДГ „Здравец“, с. Гецово ще започнат учебната година при подобрени условия в занималните, спалните и санитарните помещения – подменена дограма и осветление, новообзаведено и ремонтирано спално помещение. През лятото ремонтни дейности са извършени и в детските градини в с. Благоево, с. Мортагоново, с. Стражец, с. Киченица и с. Дянково. Във всички детски градини съоръженията за игра за децата и дворовете са освежени. Община Разград подпомогна ремонта на една класна стая в ОУ„Отец Паисий“, с. Дянково, в която е положен нов ламинат.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе