Биха училищния звънец и в Кубрат

С много усмивки, с десетки цветни балони в небето, с надежди и слънчеви емоции стартира новата учебна година в община Кубрат – съобщават от пресслужбата на Общината.

Тържествата в лудогорския град бяха уважени от Общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби и неговите заместници – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов и завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ Здравко Вутов.
Дългоочакваното събитие в най-голямото учебно заведение в общината – СУ „Христо Ботев“, откри със слово директорът на училището г-жа Росица Христова. Обръщение към всички отправи и кмета г-н Неби, а след посрещане на училищното знаме националният трибагреник в двора на школото издигна дванадесетокласника Теодор Николов.

YouTube

„Посрещаме новата учебна година по-опитни, подготвени и отговорни, повече знаещи и можещи. Затова и по-уверени в себе си. Вярвам, че можем да се справим заедно!“, казва в приветствието си до училищата в Кубрат просветния министър Николай Денков по повод първия учебен ден.

Поздравителни адреси към училището бяха отправени също от парламентарната комисия по образование в 46-ото Народно събрание с председател Ирена Атанасова, от началника на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков, както и от евродепутата Асим Адемов.

„От името на Общинското ръководство, искам да Ви поздравя със старта на учебната година и да Ви пожелая прекрасни моменти и много успехи в близкото бъдеще! За едни тази година ще е първа, за други – поредна, а за трети – последна. Скъпи първокласници! Днешният ден е специален за Вас, защото ни показва, че вече сте пораснали. Не се разделяйте с детското в себе си, напротив – пазете го колкото се може по-дълго! Пожелавам Ви да се забавлявате и да учите забавлявайки се. Първите стъпки са определящи и много важни в живота на всеки от нас. Драги ученици! Задачата на училището е да Ви подготви за бъдещето – бъдеще, в което да сте успешни хора. Открийте таланта си! Бъдете дисциплинирани и креативни!“, каза в обръщението си пред ученици, учители, родители и близки кметът на Кубрат Алкин Неби, отправяйки пожелания и към зрелостниците за успехи в училището и живота.

Тържества и церемонии, посветени на първия учебен ден, се проведоха в Професионалната гимназия в Кубрат, в двора на ОУ „Христо Смирненски“ в общинския център, както и във всички други учебни заведения в общината.

Тази година прагът на най-голямото училище в Кубратско прекрачиха 75 първокласници, значително повече спрямо други години, като общият им брой за цялата община е 135. Тази година възпитаниците в Професионалната гимназия наброяват 159, като 45 от тях са от осми клас. Учащите се от I-ви до XII-ти клас в община Кубрат наброяват 1204.

Учители, директори, ръководители и др. получиха десетки букети цветя, много поздравления и въпреки ограниченията, свързани с ковид пандемията, празничният 15-ти септември в Кубрат беше отбелязан подобаващо и с много слънчево настроение. Книжки със специално послания, лично от Кмета на Кубрат г-н Неби, получиха и всички първолачета.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе