Дадоха старт на учебната година в ПГХТБТ “Мария Кюри“ – Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев бе гост на тържеството за първия учебен ден от учебната 2021/22 г. в ПГХТБТ “Мария Кюри“ – Разград.

Той приветства възпитаниците на учебното заведение с 15 септември. Пожела им в тази втора поредна особена поради световната пандемия от COVID-19 година най-вече да са здрави, да имат възможност да черпят от съкровищницата на знанието присъствено от своите учители, да се вслушват в техните съвети и да се реализират успешно в специалностите, за които се подготвят в професионалната гимназия и които са необходими за развитието на икономиката на Разград и региона. Кметът Денчо Бояджиев пожела успешна Нова учебна година и на педагозите, които подготвят младите хора за живота. Той  увери ръководството на учебното заведение, че Община Разград ще изпълни ангажимента си да се ремонтира пътния участък, който е подход към училищния двор. Проблемът бе поставен от директора на гимназията Стойчо Стоев пред Кмета Денчо Бояджиев вчера при негово посещение в училището.

YouTube

За интериора на училището г-н Бояджиев подари саксийно цвете, а на директора – картина на художника Красимир Харалампиев от поредицата „Старият Разград“. Той също получи подарък – вратовръзка с герба на училището.

230 са учениците в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград, от тях  дневна форма са 173, 1 слушател от Турция, на когото предстои легализация на документите, останалите са на самостоятелна форма на обучение. Осмокласниците са 2 паралелки по специалностите „Технология в биопроизводства“ и „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“.

Тържеството в училищния двор започна с издигане на националното знаме и от изпълнение на Химна на Република България и Химна на Европейския съюз от млад гайдар. След приветствията от Кмета Денчо Бояджиев и от директора на училището Стойчо Стоев дванадесетокласниците раздадоха на осмокласниците вратовръзки с герба на училището, най-малките ученици в училището пуснаха в небето балони с цвета, в който са основните символни атрибути на гимназията – тъмночервен. След това всички ученици бяха посрещнати в училищната сграда с питка хляб с мед и шарена сол.

Сред гостите на тържеството бе проф. Станка Дамянова от Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Бяха получени поздравителни адреси от: председателя на Парламентарната комисия по образование в 46-тото Народно събрание Ирена Анастасова, от евродепутата Асим Адемов, от областния управител на Област Разград Иван Борисов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе