В разградската библиотека представиха изложбата на исперихчанката Теодора Николова

В топла, приятелска и сърдечна атмосфера на 14 септември в РБ “Проф. Б. Пенев” се откри 10-та поредна пътуваща изложба на художничката от Исперих Теодора Николова. Изложбата е под надслов „Претворени парченца от миналото”.

Теодора Николова е родена през 1968 г. в град Исперих.Там завършва средното си образование, а след това Полувисш институт по биотехнологии в Разград. Продължава във ВХТИ „Асен Златаров“ Бургас, но поради здравословни причини прекъсва.Тогава пред нея се открива необятното и завладяващо влечение към приложното и изобразителното изкуство. Вече има десет самостоятелни изложби, от които две в Разград. Съвсем отскоро започва да дообогатява картините си и със стихове и проза. Има две издадени книги – „Алманах на моята душа” и „Вдъхновение, родено от болката”.
Гостите бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол. В изложените творби присъстващите откриха скъпи спомени от своето детство: ютията на баба, гюма за мляко, старата кутия за инструменти, совалката на стана и много други скъпи „парченца” от нашия живот, на които Теодора Николова е дала нов облик и те заживяват наново. Сред тази прекрасна атмосфера прозвучаха и съкровените слова-изповед от поредната й книга „Вдъхновение, родено от болката”.

YouTube

„Човешкият живот е като голяма непрочетена книга. Отвориш ли я, срещаш различни хора и съдби… Гледайте с очите на дете, не приемайте всичко като улегнали възрастни. Радвайте се на незабележимите неща- чуруликането на птиче , сияйното слънце, разцъфналата роза, жуженето на пчелите, смеха на децата… Не губете детското в себе си и непринудената усмивка! Това носи здраве и щастливи емоции за самите нас!И обичайте – себе си, близките , природата, хората!” – това е посланието, което отправя към всички нас, докоснали се до творчеството й, слънчевата и винаги усмихната Теодора Николова.

Срещата бе организирана и се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе