10 114 души се преброиха електронно в област Разград

Общо 10 414 души от област Разград са се преброили електронно от старта на кампанията до 6 часа на 17.09.2021 г.  Това е  9.2% от населението на региона по последни статистически данни. От преброилите се до момента жители на областта 5434 са жени и 4680 – мъже. Преброени са 4082 жилища и 4445 домакинства. От всички електронно преброени лица 73.2% са от община Разград. Най-ниска е активността в община Самуил – 0.5%. Националният статистически институт удължава срока за електронното преброяване до 30-ти Септември.

Това ще осигури възможност на всички желаещи да попълнят картата онлайн и предвид променящата се епидемиологична обстановка да ограничат контакта си с преброителите. За попълването на електронната преброителна карта е необходима регистрация. За целта са задължителни наличие на валиден имейл адрес и български документ за самоличност. С една регистрация се преброява едно жилище и всички лица, които обичайно живеят в него. Лицето, което прави регистрацията трябва задължително да бъде преброено с електронната карта.

YouTube

Отдел „Статистически изследвания – Разград“ при ТСБ – Север открива помощен център за съдействие по въпроси на преброяването за граждани и преброители. Центърът ще отвори врати на 18-ти септември и ще работи всеки ден от 9.00 до 18.00 часа, включително събота и неделя. Той се намира в сградата на отдела на ул. Бели Лом № 15 (изчислителен център), етаж 5  в гр. Разград. Достъпът ще става при спазване на противоепидемичните мерки.

В помощния център гражданите ще могат да се преброят електронно, като в процеса на попълване на онлайн картата ще могат да задават въпроси и да получават съдействие от служители на отдела. Освен на гражданите служителите на отдела ще дават разяснения и на хората, които ще работят като преброители и контрольори.

Преброяването с преброители стартира в 8 часа на 18-ти Септември и ще приключи в 20 часа на 3-ти Октомври. В този период преброителите ще имат право да посещават домовете на хората и ще преброят само тези, които не желаят да го направят по интернет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе