451 пътни нарушения за седмица в Разградско, трима пешеходци отнесоха глоби

451 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 13 до 19 септември 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 769 фиша и 65 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Заради неспазване на правилата за движение са санкционирани и трима пешеходци.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, а в третия – употребата на алкохол от страна на шофьора.

YouTube

През изтеклата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

21 септември е обявен от „Roadpol“ за Ден без загинали на пътя. Целта е да се насочи вниманието на всички участници в движението към безопасността на пътя. Акцентът на операцията тази година е да се ограничи използването на мобилни и електронни устройства по време на движение. Пътна полиция ще контролира трафика и през празничния 22 септември, когато ще се следи и за превишена скорост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе