Правят в края на ноември учение за действие при тежко ПТП

Учение, пресъздаващо действията на институциите при тежко ПТП, ще бъде проведено в област Разград в края на ноември тази година. Това реши на свое онлайн заседание Областната комисия за безопасност на движението по пътищата. Заседанието бе водено от заместник-областния управител Найден Късов. В него участва и другия заместник-областен управител Драгомир Златев. Учението е заложено в план-програмата  за изпълнение на областната политика за безопасност на движението по пътищата за  2021 г. При провеждането му ще бъде разиграна ситуация с излязъл на пътното платно трактор, поднесъл на калната му следа автобус с пътници, последвала катастрофа между двете МПС и пострадали в нея хора. Темата е подбрана заради спецификата на областта, в която селското стопанство е силно развито и е доминиращ сектор в икономиката.

Детайлите по организацията и провеждането на учението ще бъдат уточнени от работна група, която ще бъде сформирана със заповед на областния управител Иван Борисов. Очаква се в учението да вземат участие представители на ОД на МВР, ПБЗН, ОПУ, ЦСМП, РЗИ, Областна администрация, общините, БЧК и доброволни формирования.

Точната дата на провеждането ще бъде уточнена допълнително. Не е изключено при неблагоприятно време или други проблеми това да стане в началото на декември.   

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе