Третокласници от ОУ „В. Левски“-Разград на посещение в библиотеката

На 24 септември на посещение в РБ „Проф. Б. Пенев” бяха малките любознайковци от 3 б клас на ОУ „В. Левски”, с ръководители Елка Иванова /Elka Ivanova / и Добромир Стрезов. Посещението бе част от инициативата „Известни българи четат на деца” в рамките на кампанията „Походът на книгите”, която се осъществява за десета поредна година с основна цел да повишава и насърчава интереса на децата към четенето и книгите. „Походът на книгите” се организира от Асоциация „Българска книга”, в партньорство с Министерство на образованието и науката. Партньорството с Асоциация „Българска книга” е в синхрон с модул „Библиотеките като образователна среда”, който дава възможност за реализиране на съвместни инициативи между училища и обществени библиотеки през учебната година, с цел да се създаде интерес и любов към книгата, да се формират навици за четене и умения за учене през целия живот, да се формира отношение към културата като цяло.

YouTube

Пред малките читатели писателят Димитър Петров – директор на РБ „Проф. Б. Пенев” – представи приказката „Щъркелът, слънцето и надеждата” с която печели първа награда на Четвърти национален конкурс за авторска приказка, организиран от НЧ „Родина-1860” Стара Загора.

Предизвикателство към малките любознайковци бе да направят свои илюстрации към приказката. Авторът бе приятно изненадан от въображението и креативността на своите малки читатели. Малките палавници разпалено споделяха своите детски представи за героите и разказаната случка. Срещата продължи с интересен разговор за това как се раждат творческите идеи, как се претворяват в текст, как се получава интересна и вълнуваща приказка и с обещания за нови срещи.

Инициативата премина при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе