200 разградчани отбелязаха Световния ден на ходенето в Градския парк

200 разградчани се включиха в инициатива, посветена на  Световния ден на ходенето и провела се в Градския парк днес.

YouTube

В Разград събитието бе организирано със съдействието на Община Разград, Спортен клуб „Спорт за всички”, Туристическо дружество „Буйна гора” и клуб „Зелена стъпка”. В национален мащаб Световният ден на ходенето се провежда в България за 29-ти път от Българска федерация „Спорт за всички” с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министър Андрей Кузманов. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2021 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация Спорт за всички ТАФИСА.

Участниците в проявата в Разград, посветена на Световния ден на ходенето, можеха да избират между три маршрута – 1000, 2000 и 3000 метра, повечето преминаха по най-дългата дестинация. Сред тях имаше хора на различни възрасти – майки с бебешки колички, малки деца, ученици, младежи, хора на средна и на пенсионна възраст. Всеки си тръгна с подарък от инициативата – фланелка или кърпа за глава тип „бъф” с логото на Световния ден, имаше и томбола с предметни награди. Номерата на победителите, които получиха – куфари, чанти, топка и фланелки – изтегли една от най-малките участнички – Валерия, която е на 3 години и половина.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе