480 първокласници от общините Разград и Цар Калоян ще получат подаръци от полицията

За 21-ва поредна година полицията в Разград провежда своите срещи с първокласници. Инициативата днес стартира от ОУ “Никола Икономов” в Разград, където за първи път прага на класните стаи са прекрачили 97 деца. По традиция служителите на реда раздават специални подаръци, които да са полезни за децата и техните родители. Малчуганите се запознават с инспекторите от Детска педагогическа стая, научават специфични детайли за отличителните знаци, видовете полицейски служители, направленията в тяхната дейност и отговорностите на различните служби.

Първоначалните беседи са свързани с теми по безопасност на движението и лична безопасност – рискове при общуване с непознати и действия при евентуални кризисни ситуации.

Срещите се провеждат по съгласуван с Регионалното управление на образованието график. Инспекторите от Детска педагогическа стая към Районно управление – Разград ще проведат срещи с всички първолачета в рамките на следващите две седмици. Превантивни материали ще получат децата и учителите в общините Разград и Цар Калоян.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе