Днес става ясно дали ще бъде въведен Зелен сертификат в спорта и училище, за хотели и заведения

Спортните фенове ще могат да се завърнат по трибуните скоро, но само ако имат “зелен сертификат”. Това заяви пред bTV заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Очаква се решението да бъде оповестено официално след 14:00 ч. днес, когато ще заседава експертен съвет, за да изготви новите мерки за ограничение на разпространението на коронавирус.

YouTube

“Почти със сигурност въвеждаме “зелен сертификат” за всички места, където се събират хора и има риск от там да тръгне заразата. С голяма част от спортните федерации сме говорили и тези мерки могат да бъдат въведени за публиката на всички състезания. Ако има “зелен сертификат”, ще има присъствие на публика – на футболни мачове, на волейболни мачове, на баскетбол. Както и в зоните за забавление и почивка – хотели, ресторантите, дискотеки, таверни. Хората, които ще посещават тези заведения, ще трябва да имат “зелен сертификат”, както и хората обслужващи ги”, заяви д-р Златанов.

“Зелен сертификат” могат да си извадят хора, завършили цикъл на ваксинация, преболедували коронавирус или с отрицателен антигенен и PCR тест.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе