Пореден нов автомобил за социални услуги в Кубрат

Нов автомобил за нуждите на Общинското предприятие „Социални услуги“ закупи Община Кубрат по проект на Местната инициативна група /МИГ/ „Завет-Кубрат“ – съобщават от Общинската информационна служба.

Автомобилът „Dacia Dokker“ ще доставя храна за потребителите в град Кубрат, квартал Дряново, както и в детските градини на територията в града и общината. От новия автомобил /хладилна версия/ ще се възползват над 200 потребители на социалните услуги, които предоставя Домашния патронаж в лудогорския град.

YouTube

Ключовете на чисто новата придобивка връчи лично кубратския градоначалник Алкин Неби, а благодарности към него и екипа на Общината отправи директорът на социалното предприятие Ахмед Камбер.

„Благодаря на всички, които работиха усилено и по този проект, като поздравявам най-вече екипа на Общината и кмета Алкин Неби, които за пореден път показаха, че изпълняват напълно своите обещания, свързани с ангажименти в социалната политика! Тук е мястото да подчертая, че новата придобивка ще подобри много по-качествено услугите ни и мога да уверя нашите потребители, че ще останат много доволни“, заяви Ахмед Камбер.

От своя страна кметът Неби изрази задоволство от ползотворното за жителите на община Кубрат сътрудничество и поздрави директорът с новия автомобил и с вече обновеният автопарк на предприятието.

Сред присъстващите на днешното представяне бяха също заместник-кметовете на Кубрат – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, както и председателя на местния парламент Хюсеин Юмеров.

Стойността на новата придобивка е 34 400 лв., а тя е оборудвана с хладилна камера за доставки на кулинарна продукция, която ще се съхранява по-дълго и качествено. Това е четвъртия нов автомобил за предприятието, което обслужва над 390 потребители в Кубратско.

Община Кубрат припомня, че по проект бе закупено и друго транспортно возило, което до момента се използва за предоставяне на мобилни интегрирани здравно-социални услуги по проект „Домашни грижи за възрастни хора в община Кубрат“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе