Американци посетиха Кризисния център за жертви на домашно насилие в Стражец

Американци от Екип за гражданско сътрудничество, рота „Браво“ , 415-ти батальон, посетиха Кризисния център за жертви на домашно насилие в Стражец. Началникът на екип 1521 в организацията капитан Даниел Майуро се срещна и разговаря там с двамата заместник-областни управители на Разград Драгомир Златев и Найден Късов. Домакин бе изпълнителният директор на неправителствената организация „Център за съзидателно правосъдие“ Георги Милков. Майуро прояви интерес към статута на Кризисния център и възможността той да започне да функционира. Заместник-областният управител Найден Късов обясни, че в Областната социална карта има заложена такава социална услуга за настаняване на жертви на домашно насилие.

YouTube

„Очакваме отговор от Министерството на труда и социалната политика, като се надяваме предложението ни да бъде одобрено. Нашата роля в случая завършва с това“, заяви Късов. Той уточни, че сградата е собственост на община Разград и в правомощията на местната власт е  да реши как ще се процедира по казуса. Заместник-областният управител Драгомир Златев благодари на капитан Майуро за сериозната американска инвестиция в Стражец. „Пожелавам на г-н Милков да се справи с всички предизвикателства, които стоят пред него, за да може Кризисният център да започне работа“, заяви Златев.

   Основният ремонт на сградата е завършен през септември 2019 г. Финансирането е осигурено с подкрепата на Посолството на САЩ, по проектно предложение на СНЦ „Център за съзидателно правосъдие“ и СНЦ „Център за подкрепа на жени в село Стражец“. Проектът е на стойност 254 000 щатски долара, като това е най-голямата социална инвестиция в община Разград. Сградата е основно реновирана и оборудвана с климатични системи за отопление на всеки етаж.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе