Ученици от ППМГ и Местната комисия за борба с противообществените прояви подариха фотографска торта на децата от КЦНСТДБУ

На 19 октомври се отбелязва Националния ден на благотворителността, ден за споделяне. В негова чест ученици от ППМГ Акад.”Никола Обрешков” споделиха:

  • част от своята награда от 1000 лева с децата от КЦНСТДБУ;
  • фотографска изложба „Моето различно, щуро лято“;
  • споделиха и своите знания за фотографията.

Паричната награда бе спечелена от Математическата гимназия в конкурс за класови дейности, организиран от МКБППМН през миналата учебна година (на снимката вдясно).

YouTube

С част от наградата те закупиха подаръци и голяма красива торта с фотографии на младите таланти от КЦНСТДБУ. В Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания живеят 17 деца на възраст между 11 и 17 години. Шест от тях са участвали в конкурса „Моето различно, щуро лято”, организиран също от МКБППМН към Община Разград. Едно от момчетата – Емирхан Севдов печели награда със снимката си „Напиши ми буква” и това съвсем не е единственият талант на младежа, той също така е и страхотен художник, хип-хоп танците му се отдават, обича да играе футбол и тенис на маса.

Снимката на Емирхан е част от изложбата „Моето различно, щуро лято“, която бе експонирана в градската галерия. Изложбата бе експонирана в Математическата гимназия – в коридора с цветята, а част от нея в момента гостува в КЦНСТДБУ.

При откриването й там, юношите, живеещи в къщичките в жк „Орел“ придобиха нови знания в сферата на фотографията благодарение на забавна викторина, в която се включиха всички и отговориха безупречно. Като подарък от Математическата гимназия те получиха материали за рисуване, които ще им бъдат необходими за следващото предизвикателство, а именно Денят на българския художник 3 ноември. Децата от Математическата събраха и дариха на КЦНСТДБУ и топли дрехи и зимни обувки в началото на студения сезон. Но най-важното е, че ги призоваха да творят, да снимат, да рисуват и да се включват в позитивните събития на МКБППМН към Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе