Започна изграждането на повдигнати пешеходни пътеки по бул. „Априлско въстание“ и ул. „Странджа“ в Разград

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев направи оглед на извършените през тази седмица ремонтни дейности по пътната инфраструктура в населени места в общината.

YouTube

Приключили са и по-голямата част от дейностите по обществената поръчка с предмет „Извършване на ремонт на улици в гр. Разград и изграждане на алеи в гробищен парк Разград“. Тя е на стойност 233 333,33 лв. без ДДС и също се изпълнява от „Пътно строителство“ АД. Към момента продължава работата по ул. „Преслав“, където предстои асфалтиране на платното и оформяне на тротоари. Част от тази обществена поръчка е и ремонтът на прилежащи на ул. „Симеон“ подходи към гаражи.

Към финала си е и третата активна към момента обществена поръчка, която Община Разград реализира с цел подобряване на пътната инфраструктура. Днес започна изграждането на общо осем повдигнати пешеходни пътеки по обществената поръчка с предмет „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“, гр. Разград“. Седем от повдигнатите пътеки са по бул. „Априлско въстание“, а една – по ул. „Странджа“. През следващата седмица започва полагането на маркировката на новоасфалтираните участъци. Стойността на обществената поръчка е 1 583 333,33 лв. без ДДС, тя се изпълнява от фирма „Строймонтаж“ ЕАД.

Като част от инвестиционната програма на Община Разград за настоящата година до 25 октомври се приемат оферти за обществена поръчка с предмет „Извършване на ремонт на улица „Перистър“ и път местност „Пчелина“ гр. Разград“, която е с прогнозна стойност 175 003 лв. без ДДС. Предстои асфалтиране и на още две натоварени улици в града – „Юмрукчал“ и „Любен Каравелов“. То ще се извърши със средства от очаквани икономии от планирани средства за целева субсидия за капиталови разходи – 141 600 лв., решението за това бе взето на сесията на Общински съвет-Разград на 19 октомври.

С ремонта на ул. „Странджа“, включващ и изграждане на кръгово кръстовище до магазин „Билла“, който завърши по-рано тази година, общата стойност на ремонтите на улици в населените места в Община Разград през 2021 г. надвишава 3 милиона лева без ДДС.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе