РИК обяви графика за пробно машинно гласуване в Разград

РИК – Разград обяви графика за пробно машинно гласуване в областния център.

В Разград демонстрацията започва днес /29.10.2021 г./, от 15 часа. Устройството ще бъде разположено на стъпалата пред Общинския културен център /ОКЦ/. Пробното гласуване ще продължи до 18 часа. За тези, които нямат възможност в днешния делничен ден да опитат как се осъществява машинния вот, е предвидена демонстрация на 30.10.2021 г. и 31.10.2021 г. /събота и неделя/, в часовия интервал от 10 до 15 часа. Машината ще бъде разположена в преддверието на сградата на Община Разград на ул. „Бели Лом“ №37- А.

Всеки желаещ гражданин ще може да опита как се осъществява машинното гласуване, като отиде на посочените в графика дата, час и място. На място хората ще бъдат консултирани от представители на РИК – Разград. 

На областно ниво експериментът ще бъде проведен със седем машини, доставени от „Сиела Норма“ АД. В устройствата е инсталирана демо версия за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. Графикът за демонстрациите по общини ще бъде уточнен днес и утре, като РИК ще го обяви веднага, щом е готов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе