Ива Митева от ИТН в Разград: Нашата цел е гражданите да ни повярват без да си купуваме гласовете им

Вчера, 29 октомври, в Разград се проведе представяне на листата на ПП „Има такъв народ“ и отворена среща с граждани. На срещата присъстваха Ива Митева – водач на листата на ПП „Има такъв народ“ за град Разград. Тя е завършила образованието си в областния град, а наскоро защитава и титлата си доктор по конституционно право. Участие също така взе и вторият в листата – Драгомир Петров – сценарист в „Шоуто на Слави“, който е родом от Исперих. На срещата присъстваха и останалите кандидати от листата – Мария Господинова, Мартин Капралов, Ромина Първанова, Нина Тодорова и Ирена Колева. Освен кандидатите на срещата също така бяха и Филип Станев и народният представител Любомир Каримански.

Срещата започна с въпроси на граждани по актуални теми, като Митева бе категорична, че хората не трябва да се притесняват да споделят своите трудности: „Разчитаме на това гражданите да ни повярват и да бъдат наши последователи без да си купуваме гласовете им.“

YouTube

За проблемите на областния град в последните години решението би било смяна на ръководството, коментира Филип Станев: “Тъжно е, че няма млади хора и личности, които да се върнат в Разград след като се изучат и да се борят за развитието на града.”

Относно появата на „Има такъв народ“ в политическите среди Филип Станев коментира: „Ние влязохме в политиката и създадохме тази партия, за да покажем, че всеки един човек е важен и всеки носи отговорност. До преди нашата поява на политическата сцена всички партии твърдяха, че държавата няма пари. В момента, в който ние се появихме и дойде първият служебен кабинет, се оказа, че в държавата има пари за всичко. Въпросът е как се изразходват те и колко се краде“, коментира сценаристът.

Важното да направим така, че тези пари да излязат на светло и всеки един от нас да знае как се харчат.

В дискусията се включи и икономистът Любомир Каримански: “Най важното е да възпитаваме децата си и всички около себе си, че са нужни знания. Без знания промяната е невъзможна. Колкото и добре да живеем манипулацията от страна на друг политически партии съществува и без знания не можем да се справим. “

На въпроса каква е причината за съществуването на партията отговорът на Драгомир Петров бе категоричен: “ Защото знаем, че можем да сме заедно и да се борим. Целта ни не е да управляваме на всяка цена” – сподели той.

“Хората ни питат защо не направихме правителство преди това. А ако бяхме направили правителство? Как щяхме да се изправим отново пред Вас? По-добре е да не управляваме, да няма правителство, да опитаме трети път дори и да понесем загуби, за да можем да застанем пред Вас без да се страхуваме” – така завърши коментара си сценаристът.

В края на срещата водачът на листата за град Разград Ива Митева обобщи и мисията на ИТН:

“Ние сме тук, за да се случват нещата. Ясно правим разграничение между политика и партия“, коментира тя. “Нашата партия е дотолкова, че да можем да се явим и да участваме в парламентарните избори и да участваме в политиката. Оттам нататък партийността трябва да бъде изоставена и да започнат да се правят политики по райони и спрямо нуждите на хората, за да можем всички да вървим напред.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе