Задържаха двама мъже от Исперих с над 50 кг марихуана

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство по чл. 354а от НК във връзка с намерени и иззети повече от 50 кг висококачествена марихуана. Двама мъже са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

В ареста влиза и наемателят на помещението, в което откриха над 50 кг дрога в Исперих

На 11 ноември 2021 година, под надзора на Окръжна прокуратура – Разград, е проведена специализирана операция от служители на ГДБОП в град Исперих. В луксозна сграда, разположена в центъра на града, наета от един от задържаните, са намерени и иззети множество пресовани пакети, съдържащи суха тревиста маса. Установено е, че това е марихуана, като по първоначални данни става дума за висококачествен продукт с тегло над 50 кг. Назначени са химични и други експертизи.

Остават в ареста задържаните в Исперих с над 50 кг наркотици

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Разград. Предстои окръжният прокурор Тихомир Тодоров да внесе в съда искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата мъже.

В ареста остават двамата обвиняеми за държане на над 56 кг марихуана в Исперих

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе