От петък – ограничение на движението заради ремонта на ул. „Перистър“

Община Разград информира, че от петък, 19 ноември, след уточнение с Пътна полиция се въвежда силно ограничение на движението в района на ул. „Перистър“ заради извършването на ремонта на участъка на улицата – от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до моста на река Бели Лом, откъдето започва ул. „Добруджа“.

За няколко дни – от петък до вторник или сряда в зависимост от метеорологичните условия и темпото на асфалтиране – с маркировка ще бъде забранено влизането на товарни автомобили по ул. „Перистър“. За тях ще бъдат осигурени обходни маршрути по „Априлско въстание“ и „Странджа“, евентуално и ул. „Добруджа“.

YouTube

За останалите превозни средства участъкът с дължина 550 м. ще бъде затварян частично в отделни части за около 2-3 часа, докато се извършва полагането на асфалт. Предвижда се в петък и събота да се полага първи пласт асфалт, а в понеделник и вторник – втори пласт асфалт. В неделя, за да не се създават затруднения за ангажираните в изборния процес на балотажа от президентските избори, няма да се работи по „Перистър“ и улицата ще е отворена за движение.

В петък от 8,00 ч. се затваря участъкът от „Априлско въстание“ до ул. „Грънчарска“. Откъм булеварда ще има постове от Пътна полиция.

Единични превозни средства, които обслужват „Кауфланд“, Пътна полиция и бензиностанциите на „Перистър“, ще могат да преминават еднопосочно откъм ул. „Добруджа“.

Припомняме, че ремонтът на участъка от ул. „Перистър“ от пресечката с „бул. „Априлско въстание“ до тази с ул. „Бели Лом“, се извършва по обществена поръчка с предмет „Извършване на ремонт на ул. „Перистър“ и път в местност „Пчелина“, който е на обща стойност 175 003 лв. без ДДС. Изпълнител на дейностите е „Строймонтаж“ЕАД. В началото на седмицата работниците от фирмата започнаха с технологично фрезоване на участъка без да се спира движението по улицата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе