23-годишен младеж от Разград задигна „Мерцедес“ от гараж в центъра на града, спипаха по пътя за София без книжка и с наркотици

Лек автомобил „Мерцедес“, собственост на 51-годишен мъж, е задигнат от гараж в централната част на Разград, информират от полицията.

Противозаконното отнемане на превозното средство е извършено около 03.00 часа на 21 ноември.

YouTube

На 21 ноември около 10:20 часа, на главния път I-5, в посока от гр. Бяла към кв. Гара Бяла екип на полицията, осъществяващ пътен контрол, е подал сигнал за спиране и извършване на проверка на движещ се лек автомобил „Мерцедес“ с разградска регистрация, но водачът не спрял а продължил. Служителите на РУ – Бяла са го последвали с патрулния автомобил и са го спрели в района на бул. Колю Фичето.

Униформените установяват, че колата се управлява от 23-годишен от Разград, а колата не е негова собственост, като е изяснено още, че водачът е неправоспособен. Той е бил изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът е дал отрицателен резултат, но е отказал да бъде тестван за наркотици.

При последвалото претърсване и изземване на лекия автомобил, в пространството под педалите на шофьорското място, върху гумената стелка, е открито текстилно калъфче за очила, във вътрешността на което е имало суха, зелена, растителна тревна маса. Извършен полеви наркотест на тревата е реагирал положително на марихуана.

Случаят е документиран и е започнала работа по него, в хода на образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1, от НК, по описа на РУ – Бяла.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе