Общинският съвет в Кубрат решава дали да освободи от длъжност управителя на болницата

На редовно заседание утре Общинският съвет в Кубрат ще вземе решение дали да бъде освободен от длъжност управителят на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в град Кубрат – д-р Павлина Мичева. Докладната записка на местния законодателен орган включва и въпрос за назначаване на временно изпълняващ длъжността управител на болничното заведение до провеждането на конкурс за овластяване на нов управител на болницата в общинския център.

Днес председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров и ръководството на Общината, начело с кметът Алкин Неби, направиха опит за среща с всички служители на болничното заведение в Кубрат. Това се случи след решение на членовете към постоянните комисии на ОБС – гр. Кубрат на 25-ти ноември.

YouTube

Въпреки желанието на местния парламент за диалог с болничните служители и управа на „МБАЛ – КУБРАТ“ ЕООД на практика такъв днес не се проведе, тъй като на срещата липсваха каквито и да е представители на болницата. Поканата бе уважена единствено от общински съветници, кметът Алкин Неби и неговите заместници, представители на Общинската администрация и граждани.

Поканата за среща с ръководството на болницата и всички служители е била отправена към общинската болница още на 26-ти ноември тази година.

От своя страна председателят на местния парламент днес заяви, че Общината и законодателния орган в Кубрат са открити за диалог с всички служители на болницата. Хюсеин Юмеров подчерта, че всички от поканените са можели да изразят вижданията си на тази среща, както и да дадат мнения или препоръки по тези въпроси, които ще бъдат разглеждани утре.

От местната управа в лудогорския град заявиха още, че заседанията и постоянните комисии на Общинския съвет винаги са открити за граждани. Заседанието на местните депутати ще се състои в Ритуалната зала към читалището в Кубрат с начален час от 14 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе