5 бързи съвета за значително по-добра продажна цена на имот в Разград

Целта на всеки продавач, без значение от предлаганата от него стока, е да вземе максималната цена за нея. Това важи с пълна сила и за собствениците на имоти.

Дори и в условията на пандемия имотния пазар в Разград запазва своята устойчивост. По брой сделки до момента 2021 година не само достигна предпандемични нива, но дори надхвърля с 5% 2019 година.

YouTube

Все повече собственици от Разград и региона обявяват своите недвижими имоти за продажба, надявайки се да реализират продажба на максимално висока цена в този доминиран от продавачите пазар.

Несъмнено най-успешния начин за ефективно повишаване на цената на имота е неговото реновиране – нов покрив, нова електрическа система, термоизолация, нова кухня – вариантите са скъпи, разнообразни, и никой не Ви гарантира възвращаемост на инвестицията. Статистически, възвращаемостта на подобен род подобрения е само между 70 и 85%, а финансовото вложение е голямо.

За щастие в практиката са се наложили няколко евтини и лесни дизайнерски решения, прилагането на които ще Ви позволи с минимална сума значително да подобрите визията и цената на предлагания от Вас имот. Експертите от сайта за недвижими имоти в Разград „Реалистимо“ запознават с най-ефективните методи за повишаване на цената на апартамент или къща с минимална инвестиция.

Откъде да започнем?

Статистиката показва, че подсъзнателно решение за покупка на имот се взема в първата минута на огледа. Потенциалните купувачи вземат това решение базирано на първите си впечатления. Специалистите изтъкват, че първото нещо, което Вашите купувачи ще забележат, е входната врата, прозорците и, изненадващо, подът. Тоест, базирано на тези три фактора, на подсъзнателно ниво, те формират своето мнение  положително или отрицателно.

Вход към апартамента или къщата

Нека започнем от входната врата. В идеален вариант Вие може да купите чисто нова и така да си гарантирате модерно излъчване на фасадата на имота, но ако не можете да си позволите подобна инвестиция, направете следното – почистете основно врата и сменете бравата. Нова табелка с фамилията също има много положителен ефект. Така с три лесни и бързи промени Вие драстично ще промените нейната визия. Ако имате възможност да я пребоядисате, не се колебайте – шансът за добро първо впечатление е само един.

Следва подът – ако сте с паркет, качествено изцикляне неимоверно ще подобри неговата визия. Евтин вариант е и просто смяната на стария килим с нов. Малко по-скъп, но изключително ефективен подход, е поставяне на ламинат особено ако можете да го наредите сами. Цената на ламината не е висока, а визуалната промяната на помещението е драстична.

Обърнете особено внимание на прозорците! Те трябва да са перфектно изчистени. Чистите прозорци, показват, че собствениците на имота, са ангажирани в неговата поддръжка и не са го оставили да се занемари – това са заявили 85% от 1700 интервюирани потенциални купувачи в САЩ. Друг плюс на безупречно изчистените прозорци е, че помещенията ще изглеждат по-светли. Проучване проведено от BTI САЩ показва, че помещения добре осветени от естествени източници на светлина изглеждат по-просторни и обемни на потенциалните купувачи и те са склонни да платят повече за подобен род имоти.

Веднъж създали положително първо впечатление е време да се фокусирате върху стаите на предлагания имот.

Кухнята

Професионалистите споделят, че първото помещение, което клиентите ще искат да видят е кухнята, традиционно асоциирана с топлина и семеен уют всички огледи започват от нея.

Има няколко лесни и евтини метода, които драстично ще подобрят визията на Вашата стара кухня. Започнете с подмяна на дръжките на всички шкафове, части за този ремонт можете да намерите във всички големи вериги магазини – изключително лесна и евтина операция с много голям ефект. Добра идея е да подмените приборите, които традиционно висят във всяка кухня, ориентирайте се към такива в неутрални цветове или от неръждаема стомана, те ще придадат чувство за порядък и стил.

Ако имате възможност, сменете крана на мивката, а и самата мивка. Тяхната подмяна не само ще придаде модерен вид на кухнята, но и ще промени цялостното излъчване на помещението.

Облепване на старите захабени плотове в кухнята с фолио също е един от евтините, но изключително ефективни трикове за “подмладяване” на кухненското обзавеждане.

Инсталирайте т.нар. отворени рафтове, на които може да наредите подправки или цветя.

Смяната на хладилник, печка или миялна машина е скъп процес със съмнителна възвръщаемост, можете да постигнете същия ефект за частица от тази цена със смяна на някои от малките кухненски уреди – нов тостер, микровълнова или миксер.

Спалнята

Следващото помещение, което трябва да приоритизирате, е спалнята.

Експертите са единодушни – голямата гардеробна е най-търсената и евтина екстра, която можете да предложите в спалнята. Ако не можете да отделите квадрати за подобно помещение, не унивайте. Има редица дребни промени, които ще имат не по-малко положителен ефект. Промяна на осветителните тела в спалнята драстично променя визията на помещението. Нови чаршафи и завивки също ще изиграят своята роля в придаване на модерен облик. Смяна на стария килим би придала изцяло нов облик на пода, за част от цената на нов паркет или ламинат.

Последни щрихи

Веднъж визирали двете основни помещение, към които ще се насочат Вашите потенциални купувачи, е време да нанесете финалните щрихи на шедьовъра, в който се превърна Вашето жилище.

Сменете всички електрически крушки, целта тук е всички помещения да са осветени в еднакъв “температурен” нюанс – това придава модерен и идеен вид на имота.

Подменете всички електрически ключове и контакти – бърза и евтина корекция с огромен ефект.

Популярен дизайнерски трик е добавяне на огледала. Този наглед елементарен акт ще направи помещенията да изглежда по-светли и просторни.

Пренаредете мебелите по начин, който да отвори пространство. Ще се изумите колко такава наглед малка промяна е способна генерално да промени излъчване на Вашия имот.

Букет цветя в антрето, купа с плодове в кухнята и Вие сте готови да доминирате имотния пазар.

Обявата и публикуване на имота

Веднъж изпълнили всички наши препоръки е време да публикувате имота си за продажба. Имотна платформа Реалистимо предлага напълно безплатно публикуване на обяви за апартаменти, къщи и бизнес имоти от частни лица.

Направете цялостна фотосесия на реновираното си жилище, минимум две снимки на всяко помещение. Напишете подробно и коректно описание на предлагания от Вас имот и публикувайте обявата си в новата иновативна платформа Реалистимо.

Не забравяйте да споделите обявата си в социалните мрежи като Facebook, защото това драстично ще разшири кръга от потенциални купувачи, до които тя ще достигне.

Изпълнете всички по-горе изброени съвети и ще бъдете изумени колко бързо и изгодно ще продадете Вашия имот.

Успех!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе