Кубратската комисия проведе събитие под името „Благодаря“

„Благодаря“ каза на 14 декември местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Кубрат на учители, деца, партньори и родители, които подкрепиха превантивно-образователната програма „Ценности и добродетели“, по която работи комисията през изтичащата година. Благодарствени писма, грамота „Добър партньор“ получиха всички учители, които реализирахапод различна форма целите и задачите на програмата и запалиха факела на Доброто (ключова дума за 2021 година) в рисунки, песни, различни арт задания, разкази и др. Пет училища (СУ „Хр. Ботев“, ОУ „Васил Левски“-Беловец, ОУ „Свети Климент“-Юпер, ОУ „СВ. Св. Кирил и Методий“-Сеслав, СУ-Самуил) и два центъра за извънучилищна дейност – езикова школа с ръководител Румяна Тодорова и Център „Малвина“ с ръководител Бахтишен Османова прегърнаха идеята за Добротата и излъчиха послания през цялата година. Част от детските послания: „Доброта не намалява, тя се умножава“, „Добрата е навсякъде“, „Доброто с добро се храни“, „Да си добър е истинска радост за сърцето“ и др.

YouTube

Децата–доброволци към местната комисия, обединени в Клуб „Емпатия“ ,получиха в знак на благодарност символични подаръци за активността им и старанието да бъдат част от по-добрия свят, за който всички мечтаем. Календари със снимки от най-ярките моменти през годината беше изненадата на местната комисия към участниците на срещата. Такива получиха учители, деца и началникът на РУ на МВР-Кубрат Йордан Йорданов.   

Комисията отличи най-добрият хандбалист за 2021 година Дарио Тодоров, който каза, че приема статуетката за целия отбор и благодари на всички треньори за усилията им в съвместната работа.

Специална благодарност получиха дългогодишните участници в дейностите на комисията Ива Митева и Селин Неби, които тази година връчиха почетния плакет на  комисията „Приятел на децата“ на шампионката Тайбе Юсеин.

Председателят на МКБППМН Мирослав Йорданов благодари на всички и отправи пожелания за още по-големи предизвикателства и успехи.

Интерес през годината към програмата на комисията имаше и от училища от страната (София и Варна), на които гостува секретарят д-р Надие Карагьозова през годината и сподели интересни практики на комисията. 

В края на срещата родители почерпиха децата за здраве.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе