Ресурсният кабинет в СУ „Христо Ботев” в Разград се превърна в коледна работилница

С наближаване на коледните празници идва коледният дух, веселото настроение, красивите елхи, светлинки и играчки. Всички спазват традицията да украсят за празника. Всичко около нас се преобразява, става по-приказно, замирисва на елха и канела.

По традиция в ресурсния кабинет в СУ „Христо Ботев” гр. Разград отвори врати коледна работилница под надслов „Зелена Коледа“. Децата, подпомагани от специалистите от Регионален център – Разград: Полина Ченкова – ресурсен учител и Десислава Атанасова – логопед, решиха тази Коледа да бъде изживян с различен дух, по-уважително към природата. Специалистите искаха да покажат на своите възпитаници, че празнична украса може да се изработи без да вредим на околната среда – при това бързо, лесно и икономично. Около нас е пълно с природни материали и непотребни на пръв поглед вещи, които могат да се превърнат в приказна украса – шишарки, шипки, върбови клонки, изгорели крушки, ролки от тоалетна хартия, картонени чашки, стари кутии от обувки и др. В продължение на 2 седмици работата в работилничката беше ориентирана към промяна и развиване на познавателните способности на децата и постави акцент върху знанията за празника Коледа и емоционалната наслада да изработиш красив сувенир, гирлянда с ръце от рециклирани материали.

YouTube

Коледа е празник, който се празнува по цял свят. Време за стоене вкъщи сред уханието на портокалови кори, канела и джинджифилови сладки. Украсата също допринася за коледния дух и децата видяха, че няма нищо по-хубаво от това да си я направят сами. Накрая имаше и весела игра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе