Деца от ОУ“Отец Паисий“ подариха двуметрова сурвакница на Община Разград

Близо двуметрова сурвакница е част от коледната украса на сградата на Община Разград от днес. Тя е изработена от ученици от клуб „Рисувай с мен“ от ОУ“Отец Паисий“-Разград. Част от творците заедно с ръководителя си Милена Христова днес подариха традиционния коледен артикул  на ръководството на Община Разград.

YouTube

В общинската сграда ги посрещна заместник-кметът по хуманитарните дейности Хабибе Расим заедно с главния експерт в отдел „Образование и спорт“ Виктория Георгиева. Г-жа Расим поздрави и децата и тяхната ръководителка за това, че тачат българските традиции и обичаи. Пожела им да са здрави, щастливи и ученолюбиви, да продължават да творят красота. Заместник-кметът Хабибе Расим подари коледни торбички с лакомства на малките творци, а на тяхната ръководителка – рекламни материали на Община Разград.

24 са децата, които са работили по украсата на близо двуметровата сурвакница. Те са между 4 и 7 клас, низали са елементите от сурвакницата десетина дни. Всеки от тях е съобразен с българските традиции – на сурвакницата има сушени плодове и вълна, а до нея има и кошница с традиционни коледни наричанки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе