Топлината на кубратските емпатисти „прегърна“ самотна майка в студения месец декември

Деца и възрастни през годината не бяха забравени от емпатистите-доброволци на местната комисия в Кубрат, които в края на 2021 година с ярките събития („Един ден без джобни“, „Коледна топлина от деца за деца“,  „Никулден за деца“ „Самотните възрастни-не са сами“) написаха  „Приказката на Добротата и Топлината“, която стига до малки и големи. 

Последният мил жест за тази година стана млада майка, отглеждаща сама три деца. За малчуганите, за които МКБППМН–Кубрат е протягала няколкократно ръка, реши този път да изненада и майка им. За предстоящите новогодишните празници емпатистите единодушно решиха, че ще подарят чисто нови топли зимни дрехи на младата майка, която често придружава децата си до училище, пазарува и поради това често се налага да е навън и пожелаха да й е топло. Така бяха закупени чисто нова дълга зимна грейка, топла жилетка и шапка.

YouTube

Малко, но от сърце“, споделиха инициаторите Алим Сезгинов и Нели Йосифова, които станаха лице на „Коледна топлина – от деца за деца“ и заразиха с добротата целия 11. б клас от СУ „Христо Ботев“, които избраха за партньор местната комисия.

Впечатлен от ентусиазма на младите, младеж от Бисерци, работещ в чужбина, подкрепи реализирането на новогодишния жест, като им пожела да не губят чувствителността, която носят, и да правят винаги добро, когато могат.

„През цялата година горя факелът на доброто в местната комисия и съм горда, че все повече деца осъзнават необходимостта от взаимопомощ и съпричастност и все по-често им се налага да влязат в чуждите обувки, което ги обича на емпатия, какво по-хубаво от това“, сподели д-р Надие Карагьозова и пожела през идната 20202 година ежедневието да я среща със сърцати деца и младежи, които пишат най-хубавите приказки, в които доброто надживява злото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе