С най-малките емпатисти МКБППМН-Кубрат изпрати с благодарност 2021 година

Последните дни на отиващата си 2021 година в клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат бяха оживени. Хубав повод събра на 23 декември малки и големи, които през годината си партнираха успешно в различни инициативи. Запомняща за най-малките емпатисти – доброволци Хелин, Дилек, Никол и  Деря, ще остане „Един ден без джобни“ –  първото  събитие, което ги срещна  с живота на  възрастни инвалиди в дните на светлите великденски празници. Големите през годината се заредиха от чистота на детската енергия, малките се радваха на каките и така откриха, че методът „връстници обучават връстници“ върши чудеса и създава позитивно настроение. В знак на благодарност към най-малките, най-активните сред големите емпатисти Ива Митева и Селин Алкин организираха мини тържество за малчуганите и ги почерпиха за здраве. Динамична среща, в която големите разказаха колко хубави спомени имат от участието си в местната комисия, колко неща са научили, колко идеи са реализирали и колко е хубаво усещането да подариш надежда и усмивка на дете или възрастен и то не само по време на празници.

YouTube

Ива Митева разказа за първите си впечатления от срещите в клуб „Емпатия“ и отправи следните препоръки към малките доброволци: „Бъдете добри. Споделяйте емоциите си с любими хора. Не правете лошо, няма смисъл. Борете се за по-големи успехи, без страх. Всичко, които си пожелаете, ако е от сърце  – то ще се сбъдне. Не спирайте да вярвате  в себе си и в останалите. Не се страхувайте да бъдете себе си. Ви сте страхотни“. Послание от единадесетокласничката имаше и към  Надие Карагьозова: „За нищо на света не се променяйте. Света има нужда от хора като Вас. Приемайте ударите на съдбата като важни уроци. Неизбежно е. Толкова се радвам, че Ви познавам, че съм част от това голямо семейство. Радвам се, че се срещам с толкова много нови и интересни хора и не спирате да вярвате в мен. Ценя Ви! Ценя всяка една критика, съвет и най-вече ценя времето прекарано тук. Скоро ще се разделим, но никога няма да забравя ценните спомени. Винаги ще се връщам тук… у дома. Обичам Ви“!

На свой ред Надие Карагьозова благодари на  Хелин Юмерова за новите приятели, които доведе в клуба – Никол, Дилек, Деря и Еда, които за кратко време се вписаха в общата енергия на комисията-именно да развиват добротата у  себе си и да надграждат с положителни качества своя темперамент и характери да бъдат добрите примери в живота.

Хелин Юмерова беше още в  детската градина, когато стана лице в  първите знакови кампании на комисията заради изключително чаровната си усмивка и позитивно излъчване. Била е лице на кампанията „Внимание деца на пътя“ , „Да пазим природата чиста, тя е дом за горските обитатели“, „Коледна надежда“.   И днес вече като ученичка не спира да радва и заразява с топлата си усмивка и да печели симпатиите на малки и големи.

С почерпка, размяна на символични подаръци и хубави пожелания малките доброволци казаха „Благодарим ти за хубавите моменти 2021 година, добре дошла Новата 2022 година“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе