56-годишна жена пострада при тежка катастрофа на пътя Разград – Попово

Жена е пострадала при пътно-транспортно произшествие в община Попово. Това информират от полицията.

На 6.01.2022 г. около 15,30 ч. на път III-204/Попово-Разград/, км 31+252 – на разклона за с. Кардам, 27-годишен правоспособен водач от гр. Попово, управлявайки собствения си лек автомобил „Мерцедес  Ц 250“ с немска регистрация в посока Попово към с. Кардам, е предприел маневра „изпреварване“ на забранен пътен участък. Управляваният от него автомобил е блъснал попътно движещ се и предприел маневра „завой наляво“ лек автомобил „Фолксваген Поло“ с търговищка регистрация, управляван от 56-годишна жена от гр. Попово – правоспособен водач.

YouTube

В резултат на пътния инцидент водачката на лекия автомобил „Фолксваген“ е настанена за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактури, луксация и комоцио, без опасност за живота й.

Екип служители на РСПБЗН-Попово чрез използване на специализирана техника са помогнали тя да бъде изведена от управлявания от нея автомобил. На двамата водачи са взети проби по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

На водача на лекия автомобил „Мерцедес“ е взета по надлежния ред и проба за евентуална употреба от него на наркотични и упойващи вещества, която също е отрицателна. По случая е започнато досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе