Започна данъчната кампания за плащане на Данък Сгради и Такса Смет

Данъчната кампания за плащане на Данък Сгради и Такса Смет започна днес в Община Разград. Само до обяд в паричния салон на отдел „Местни данъци и такси“ налозите си платиха близо 50 граждани, сред които и Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

Г-н Бояджиев призова жителите на общината също да си платят местните данъци в началото на кампанията. По този начин ще могат да се възползват от петпроцентната отстъпка до 30 април, но и ще допринесат за развитието на общината във време, в което все още няма държавен и общински бюджети, а поради това и общинските управи разчитат предимно на местните приходи. „Това не е показност, и в предходни години също съм си плащал местните данъци в началото на кампанията, тъй като знам колко е голямо значението на всяко левче за общинската хазна, голяма част от хубавите неща, които правим за хората в общината, са със средствата, които се събират от данъкоплатците“ – допълни г-н Бояджиев.

YouTube

За да си плати местните данъци, Кметът Денчо Бояджиев използва една от възможностите – чрез ПОС-терминал в паричния салон на отдел „Местни данъци и такси“ в Община Разград. Освен по този начин местните данъци към Община Разград могат да се платят и в брой в паричния салон, както и по банков път, в кметствата на територията на общината, с пощенски запис в клоновете на „Български пощи“, чрез мобилно приложение iCard, на касите на „Изипей“, по банков път. Възможностите са подробно описани на интернет страницата на Община Разград – https://www.razgrad.bg/component/k2/uvedomlenie,-che-danachnata-kampaniya-po-zaplashtane-na-danak-varhu-nedvizhimite-imoti-20-i-taksa-za-bitovi-otpadatsi-zapochva-ot-03-02-2022-g.

Началникът на отдел „Местни данъци и такси“ Кремена Приставова съобщи, че за 2021 г. постъпленията в общинския бюджет от местни приходи са 10 521 000 лева, което е 107% изпълнение на плана от 9 864 600 лв. За настоящата година е рано да се правят прогнози, но очакванията са също да изпълним плана – допълни Приставова.

До 1 март до всяко данъчно задължено лице в Община Разград ще бъде изпратено чрез „Български пощи“ годишно съобщение с размера на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци за 2022 г., както и с всички по вид и размер просрочени задължения, ако има такива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе