ДГ “Васил Левски“ отбеляза патронния си празник

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместник-кметът Хабибе Расим бяха гости на музикално-поетична програма в ДГ“Васил Левски“, посветена на 149 години от гибелта на Апостола на свободата и на патронния празник на учебното заведение.

YouTube

Пред официалните лица, сред които бяха и областният управител Деян Димитров, заместник областният управител Драгомир Златев и представители на Обществения съвет към детската градина, децата от четвърта група представиха песни, танци и стихове за Васил Левски. След това с едноминутно мълчание и ставане на крака заедно децата и техните гости почетоха паметта на Апостола.

Събитието завърши с прожекция на филм, посветен на Апостола: „Незабравимата България“ на Искрен Красимиров, който пак бе изгледан заедно от малчуганите и техните официални гост

В приветствието си Кметът Денчо Бояджиев пожела на децата това, което научават за Левски в детската градина, а по-късно и в училище, да остане трайно в съзнанието им, да бъдат наистина възпитаници на Левски по дух и от сърце. Пожела им още да запазят тази енергия, страст, чувство на признателност, с които изпълняват песните и стиховете в негова чест, Апостолът да бъде техен пътеводител в живота. Г-н Бояджиев поздрави и преподавателите и директора на детската градина Елена Трифонова за иновативните решения, които прилагат при възпитанието и обучението на децата и по отношение на изразяване на почитта към Апостола на свободата. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе